OSHO meditációi

A legtöbb meditációs gyakorlat hosszas mozdulatlan csendben ülést kér a résztvevőktől, de ugyanakkor a mai ember számára ez igen nehezen értelmezhető és valósítható meg, hiszen annyira sok szorongás és stressz gyülemlik fel bennünk nap mint nap. Ahhoz, hogy kapcsolatba tudjunk kerülni tudatos energiaközpontunkkal, alapvető elengednünk belső feszültségeinket. Osho tudományos alapokon több évtized alatt fejlesztette ki aktív meditációs technikáit, illetve modernizálta a már hagyományos évezredes meditációs gyakorlatokat is, hogy azok a modern ember számára egyszerű eszközökké váljanak a meditációs állapot megteremtésében. A ma már OSHO® logóval fémjelzett meditációk lehetőséget adnak tudatosan kifejezni és megélni az elfojtott érzelmeket, ezek súly alól felszabadítani magunkat rendkívül egészséges, a csend megéléséhez pedig elengedhetetlen. Lépj ki a szokásos sémáidból e modern meditációk segítségével, teremts magadnak szabadabb életet azzal, hogy önmagadhoz új módon közelítesz!

Osho, e forradalmi és ironikus indiai spirituális mester munkásságát máig senkinek sem sikerült teljességében megérteni, és megfelelően méltatni nem kevés félreértésnek hagyva teret. Technikái a kelet ősi bölcsességét a legmodernebb nyugati tudományos nézeteket egyesítik, és ezzel kiemelkedik a többi tanító közül.

Hírességek Oshóról:

Osho bölcsessége inspirált a "How Fragile We are" c. dalom írásakor. Könyvei adták vissza az emberiség jövőjébe vetett hitemet. Mindnyájunk kötelessége, hogy tanításait olvassuk.

Sting, énekes és előadóművész

Osho könyvei újabb radikális nézőpontváltást hoztak az életembe. Őszintén sajnálom, hogy nem találkoztam vele személyesen és szomorú vagyok, hogy az amerikai kormány '86-ban elmulasztott egy ily nagyszerű lehetőséget.

Madonna, énekes és előadóművész

Osho, mint megvilágosodott mester minden lehetséges módszerrel arra törekszik, hogy az emberiség segítségére lehessen a tudatosság növekedésének ezen nehéz fázisában.

a Dalai Láma, Tibet száműzött vezetője

Mielőtt részt vennél

Az OSHO meditációk tudományos alapokon kifejlesztett technikák, amelyek lehetővé teszik a modern ember számára könnyen átélni és megtapasztalni a belső békét, csendet, azaz a meditáció állapotát.

Meditálni nagyon egészséges.

Fontos: ezeket a technikákat csakis fizikailag és mentálisan is egészséges emberek végezhetik. A meditációkon saját felelősséged teljes tudatában tudsz részt venni. Ha kérdéseid vannak, lépj bátran kapcsolatba velünk. Az általunk szervezett meditációkon igyekszünk a legnagyobb körültekintéssel, és szaktudással átadni Osho meditációit a résztvevőknek.

A meditációs technikák általában hatvan percesek, a meditáció előtt megadott instrukciók alapján az elejétől a végéig egyfajta éber nyitottsággal érdemes őket elvégezni. A meditációk előtt és után van lehetőséged a meditációs vezetőtől kérdezni. Sokszor azok a meditációs technikák a "leghasznosabbak" számodra, amelyek során az elején kényelmetlenül érzed magad. Ez a diszkomfort érzés egy nagy segítség, mert jelzi, hogy a mélyen begyökerezett, mára feleslegessé vált szokásaid, berögzült elveid ellen dolgozol. Azok a technikák, amelyek hamar "kivágják a biztosítékot" nagyon hatásosak, hiszen azok kalauzolnak az elme kitaposott útjain kívüli területekre.

Ruházat: mindenképpen kényelmes, szabadidős, laza ruházat. Érdemes egy sportzoknit hozni, mert a teremben nem viselünk cipőt. Bordó, vagy fehér szín viselése egy-két nemzetközi Osho központban javasolt csupán, itt nincs jelentősége. Vannak technikák, mint például a Dinamikus meditáció, amelyek fizikailag annyira aktív mozgással járnak, mintha csak egy sportórára mennél. Érdemes szemtakarót is és vizet is hozni magaddal. Ételt a meditációk előtt 60 perccel már semmiképp se fogyassz. A meditációkat nem érdemes megszakítanod azzal, hogy iszol, vagy kimész pl toalettre.

Miért meditáljak?

A rendszeres OSHO meditációk gyakorlásának pozitív mellékhatásai nagyon gyorsan jelentkezhetnek. Máris felkészülhetsz az alábbiakra:


OSHO központok

ISTITUTO OSHO MIASTO, Toszkána, Olaszország

Ez az olaszországi Osho meditációs központ Siena térségében egy tölgyerdő közepén csodálatos helyen található, az év tíz hónapjában várja csoportterápiáira és tréningjeire az érdeklődőket. Bentlakásos programjának neve Living the Comune. Az itteni csoportokat angolul és olaszul tartják, tehát nem szükséges az olasz tudás. Kitűnő a konyha, természetes környezet, tiszta és kényelmes szállások több kategóriában és világszínvonalon is jelentős csoportvezetők és terapeuták.

www.oshomiasto.it

OSHO INTERNATIONAL MEDITATION RESORT, Pune, India

Az Osho Nemzetközi Meditációs Központ olyan hely, ahol az emberek közvetlen személyes tapasztalatokat szerezhetnek egy új életformáról, mely éberebb, pihentetőbb és élvezetesebb. A központ Indiában, Mumbaitól százhatvan kilométernyire délkeletre, Pune városában van.

A központ különböző programok széles választékát kínálja a több ezer embernek, akik évente a világ több mint száz országából felkeresik.

A Meditációs Központ több mint tizenhat hektáron terül el egy fákkal övezett kertvárosban, amelyet Koregaon parknak hívnak. A központ területén korlátozott számú vendég elhelyezésére van lehetőség, de a közelben található számtalan szálloda és bérlakás néhány napos és több hónapos tartózkodásra egyaránt igénybe vehető.

A központ programjai mind az Osho által elképzelt, minőségileg új típusú emberre vannak szabva, aki éppúgy képes kreatívan részt venni a mindennapi életben, mint visszavonulni a csendbe és a meditációba.

A programok zömében modern, légkondicionált létesítményekben zajlanak, és különféle egyéni ülésekből, tanfolyamokból és műhelyfoglalkozásokból állnak, amelyek a kreatív művészetektől a holisztikus egészségügyi kezeléseken át a személyes átalakulásig és terápiáig, az ezoterikus tudományokig, a sport és a kikapcsolódás zen megközelítéséig, a kapcsolati válságok feltárásáig, valamint a férfiak és nők életében beköszöntő jelentős átmenetekig mindent felölelnek. Az egyéni ülések és csoportfoglalkozások egész évben folynak, az egésznapos meditációs programokkal egyetemben. A központ területén lévő szabadtéri kávézók és éttermek egyaránt felszolgálnak hagyományos indiai fogásokat és nemzetközi ételeket nagy választékban, amelyek mind a közösség saját gazdaságában biotermesztéssel előállított zöldségekből készülnek. Az üdülőterület saját különálló vízellátással rendelkezik (ellenőrzött, szűrt vízzel).

www.osho.com
Forrás: Édesvíz Kiadó